kulinaria (25)Naleśniki to jedna z ulubionych przekąsek z dzieciństwa wielu z nas. Z przyjemnością wspominamy obiady, podczas których mogliśmy sięgnąć po to słodkie danie. Jego dodatkowym atutem bez wątpienia było to, że można było jeść je bez użycia sztućców. Dziś również nie musimy rezygnować z tej potrawy, szczególnie mając na uwadze fakt, na jak wiele sposobów można je serwować.
Choć maluchy zwykle najbardziej cenią sobie słodkie smaki, dziś warto spróbować naleśników w wersji wytrawnej. W zależności od upodobań, możesz skusić się na te ze szpinakiem, różnymi rodzajami sera czy pieczarkami. Czasem dobrze jest poeksperymentować z różnymi mieszankami warzyw, by odkryć ulubiony smak. Farsze mięsne wymagają zwykle nieco dłuższego przygotowania, ale również będą cieszyć doskonałym smakiem.
Jeśli zdecydowanie wolisz naleśniki w wersji słodkiej, również nie musisz ograniczać się do smaków z dzieciństwa. Sprawdź, jak zasmakują ci te z czekoladą i bananami lub truskawkami i bazylią. Takie połączenia cieszą dziś podniebienia smakoszy na całym świecie.

1 KOMENTARZ

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.