Wyposazenie gastronomii (1)Co powinno znajdować się w każdej restauracji. Dobre wyposażenie jest bardzo ważne przy codziennym wydawaniu potraw. Dobór sprzętu zależy od wielkości restauracji i rodzaju serwowanych dań. Najważniejszą rzeczą jest posiadanie wysokiej jakości kuchenki z sześcioma palnikami. Ważne są także piece konwekcyjne do przyrządzania na przykład potraw z grilla. W każdej kuchni musi być waga, aby odmierzać gramatury dań. Kucharze muszą mieć także dobrze wyposażoną apteczkę, gdyby zdarzył się wypadek. Na kuchni, powinniśmy mieć różne rodzaje noży do każdego surowca, takiego jak mięsa, serów, pieczywa. Wyposażenie gastronomii jest bardzo ważne, bez niego nie możemy zacząć działalności żadnej restauracji. Aby podgrzać potrawy, przyda się kuchenka mikrofalowa, a żeby zamrozić jakieś surowce, przyda się porządna, duża lodówka z zamrażalnikiem. Desek do krojenia w kuchni musi być odpowiednia ilość, do mięsa, ryb i pieczywa. Zanim cokolwiek kupimy, zróbmy listę potrzebnych przedmiotów i skonsultujmy się z firmą dostarczającą sprzętów do gastronomii.