kulinaria (21)Gotowanie obiadu wcale nie musi być trudne – wie o tym chyba każdy, kto choć raz zdecydował się przygotować na główny posiłek dnia naleśniki. Przyrządzenie ciasta naleśnikowego nie należy do kulinarnych wyzwań. Kiedy już opanujesz tę umiejętność, powinieneś dowiedzieć się, do czego możesz ją wykorzystać, jeśli nie chcesz smażyć tradycyjnych placków.
Ciasto naleśnikowe w wielu sytuacjach może z powodzeniem zastąpić panierkę, która z czasem może nam się znudzić. Wystarczy zamoczyć w nim kawałki mięsa czy ryby i usmażyć na patelni. Dodatkowo, smak potrawy mogą podkreślić przyprawy, które z powodzeniem możesz dodać do ciasta. Ulubione zioła sprawią, że smak przyrządzanego dania będzie bardziej intensywny, a całość stanie się znacznie bardziej aromatyczna.
Należy również pamiętać, że ciasto naleśnikowe może być także doskonałym dodatkiem do dań z warzyw. Zamocz w nim kawałki kalafiora czy brokuła i usmaż na głębokim tłuszczu, by przekonać się, jak świetnie mogą smakować znane ci warzywa w całkiem nowej odsłonie.

1 KOMENTARZ

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.