sushi-grodzisk-mazowiecki-3Składniki:

1. 40 dag małych strączków papryki
2. 40 dag miękkiej fety
3. 20 dag szynki wędzonej w plastrach
4. 1 łyżka kaparów
5. 2 ząbki czosnku
6. 1 cebula
7. 3 łyżki marynowanych oliwek
8. 6 łyżek oliwy
9. 4 łyżki keczupu (pikantnego)
10. Zioła prowansalskie
11. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Cebulę obrać i drobno posiekać; przełożyć do miski, dodać fetę, pokrojone drobno oliwki, zioła prowansalskie i kapary. Utrzeć. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ewentualnie solą.
Strąki papryki umyć, odciąć nasady ogonków i usunąć pestki.
Do środka papryczek włożyć po 1 łyżeczce serowej pasty.
Plasterki szynki posmarować keczupem i resztą pasty serowej. Zwinąć w ruloniki.
Na patelni rozgrzać oliwę. Czosnek obrać i pokroić, podsmażyć na rozgrzanej oliwie a następnie wybrać i wyrzucić, a na czosnkowej oliwie obsmażyć na rumiano nadziane papryczki i ruloniki z szynki.