Klasyczny wózek kelnerski jest nieodzowny w każdej szanującej się restauracji. Sprawdzi się też w renomowanych hotelach. Tak na marginesie i nieco po cichutku: jego stylowy wygląd sprawi, że nawet największa kulinarna porażka zaprezentuje się niczym prawdziwe dzieło sztuki.

Wyobraź sobie taką scenkę: gorące lato w pełni a Ty przebywasz na wakacjach w drogim, egzotycznym hotelu. Jest ciepły ranek, kiedy ktoś puka do drzwi wejściowych Twego hotelowego pokoju, a do środka wjeżdża pyszne śniadanie podane na gustownym stoliku ze stali szlachetnej. Prawda, że do razu rośnie apetyt? Takie było też założenie projektantów wózków kelnerskich marki Royal Catering.

Producent oferuje wózki o dwóch i trzech półkach, w zależności od potrzeb. Są wykonane z produktów najwyższej jakości (w tym hartowanej stali), dzięki czemu nie podlegają działaniom upływającego czasu, ani usterkom mechanicznym. Dzięki zaopatrzeniu w specjalny hamulec i stabilne (bo masywne), amortyzujące kółka, każdy transportowany posiłek z pewnością bezpiecznie dotrze na docelowe miejsce. Bez obaw o charakterystyczny dla przewozu posiłków hałas, bo całość odbywa się cicho i z gracją odpowiednią dla najlepszych lokali. Wózkom kelnerskim Royal Catering nie straszne nawet największe obciążenia: bez problemu przewiozą posiłki (i nie tylko) o wadze do 320 kg. Ich wymiary są przemyślane tak, aby maksymalnie ułatwić manewrowanie nimi (wysokość większości modeli nie przekracza 94 cm). Mimo zastosowania stali do konstrukcji wózka, on sam jest stosunkowo lekki (waga około 11 kg), co dodatkowo ułatwia poruszanie się z nim nawet wówczas, gdy mamy dużo do przewiezienia.

Montaż? Dziecinnie prosty. Zajmuje jedynie kilka minut, po których wózek jest natychmiast gotowy do użytkowania. W zestawie otrzymujemy również śruby niezbędne do jego sprawnego funkcjonowania. Czyszczenie? Równie łatwe – dzięki wyeliminowaniu zbędnych załamań i porowatych powierzchni, kosmetyka polega głównie na przetarciu ściereczką z detergentem.

Stół roboczy Royal CateringJednak aby podać posiłek, należy go najpierw przygotować, a do tego też potrzeba profesjonalnych sprzętów. Najlepiej sprawdzą się stoły robocze wykonane ze stali nierdzewnej, również szczycące się logo Royal Catering. Dzięki temu, że posiadają dwie płaszczyzny robocze, nie ma potrzeby szukania produktów na przestrzeni całej, nie rzadko wielkiej kuchni. Nieużywane aktualnie składniki (bądź urządzenia) wystarczy odłożyć na dolną półkę i wrócić po nie w odpowiednim momencie. Na tych stołach można bez problemu zachować najwyższy stopień higieny, niezbędny w pracy z żywnością, bez potrzeby szorowania bądź stosowania ciężkich chemikaliów.

Trudno wyobrazić sobie sprawnie funkcjonujący lokal, który nie miałby na stanie porządnego stołu roboczego lub wózka kelnerskiego. Czy to typowe bistro, kawiarnia, hotel, czy renomowana restauracja, wszędzie jest potrzeba przygotowywania a następnie transportowania posiłków. Zastosowanie do tego sprzętów o ponadczasowym, klasycznym wyglądzie jak te, marki Royal Catering znacząco wpłynie na postrzeganie lokalu pośród klientów.